Felemelkedés – Előrehaladás

Felemelkedés az életben

Felemelkedés csak akkor jöhet, ha felemeled a fejed. Ha mindig leszegett fejjel jársz-kelsz, még jobban lesüllyedsz a bánatba. Nézd meg azokat az embereket, akik lehorgasztott fejjel mennek az úton sokkal szomorúbbak, szegényebbek. Csupa elkeseredés, fájdalom van az arcukon. Ha jól akarod érezni magad, akkor emeld fel a fejed.

„Ha az ember leszegett fejjel halad az úton, nem nagyon izgatja, mikor jön a szakadék.”

Jodi Lynn Picoult

 

felemelkedesAz életben vannak “hullámvasutak” lesüllyedsz valami miatt, de azután jön a felemelkedés, ha teszel is érte előrehaladsz.

Emeld fel a fejed húzd ki magad, és nézz fel. Látod, mennyivel jobban érzed magad? Sokkal több energiád lesz, sokkal jobb érzéseid, és másképpen látod az egész világot.

Jobban találsz megoldásokat azokra a „problémákra”, amik eddig megoldhatatlannak tűntek számodra. Jobban ki jössz a családoddal, Pároddal, gyermekeddel, munkatársaiddal.

Ugye, mennyivel jobb így?

A bánat is egy fájdalom, egy szenvedés

„A bánat olyan vidék, ahol folyton esik, mégsem terem semmi.”

Nicolas Barreau

Sok minden okozhat bánatot, szenvedést, egy munkahely elvesztése, egy kapcsolat megszakadása, egy betegség, egy haláleset.

Ezek mind érthető és fájdalmas dolgok. De egyet tegyél meg saját magadért, ne hagyd magad ebben a bánatban sokáig tocsogni, mert az életed múlik rajta. Ne ess depresszióba.

Igyekezz minél gyorsabban túl lépni, (nem könnyű tudom), de mindent meg kell tenned annak érdekében, hogy gyorsan túl lépj. Motiváld magad, tanulj, sétálj, hallgass motiváló hanganyagokat, ha másképp nem megy a motiválás.

Sportolj, sétálj, próbálj erőszakkal mosolyt erőltetni az arcodra, és mosolyogni fogsz.

Tudom, most azt mondod, de hát én igyekszem, mosolygok is, motivált is vagyok. Ok, értem, és az arcodnak is megmondtad ezt? Mert az meg látszik, hogyan érzed magad. Az arcod, a szemed mindent elárul.

Tudod, a szem a lélek tükre.

„A bánat minden egyes nyilallása olyan, mint a pohár vízbe cseppenő tinta, amely piszkosszürkévé változtatja azt, ami tiszta volt.”

Eva Stachniak

Vissza a vidámsághoz

Felejtsd el a múltat, legyél mosolygós, legyél vidám, legyél szórakoztató. Ne másokon nevess, hanem másokkal, de minden percet arra használj, hogy érezd jól magad. Ha már le is kellett süllyedned valamiért, most erőltesd meg magad, és gyere vissza. Térj vissza igazi önmagadhoz, a vidámsághoz.

Legyél újra önmagad, azaz vidám. Hallom, most mondod, de hát én nem is szoktam vidám lenni. Lehet, de alapból mindenki vidámnak születik, láttál Te már stresszes, depressziós kisbabát? Csak valahol sokan elveszítették ezt az alap vidámságot.

Tehát a feladatod, ha magad alatt vagy, vissza a vidámsághoz. Hidd el nekem minden sokkal jobban, könnyebben fog menni az életedben, ha vidáman fogod fel a dolgokat. Tapasztalatból tudom.

Eleinte nem könnyű, majd megszokod, azután már rutinból megy.
Most indulj el a felemelkedés útján. Minden út egy lépéssel kezdődik. Tedd meg most!

Ha tetszett és úgy gondolod, az ismerőseid között is vannak akik valamiben hiányt szenvednek, oszd meg velük, ők is, én is hálásak leszünk.

Iratkozz fel, vidd el az ajándékod, és kövess, mert jövök a ReProgis folytatással.